Over Inge - You got it

In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Pabo Roermond als leerkracht basisonderwijs. Gedurende mijn studietijd zocht ik al naar uitdaging: stages in Rotterdam en op Sint Maarten, en ondertussen volgde ik nog een uitgebreide lespakket met daarin de start van de opleiding tot Remedial Teacher.
Toen ik eenmaal werkzaam was, bleef ik deze uitdaging zoeken. Een drietal Masteropleidingen volgden, plus diverse studies en cursussen op het gebied van rekenen en andere bijscholingsactiviteiten.
Dat maakt dat ik nu breed opgeleid ben en gespecialiseerd ben in kinderen met leerproblemen, gedragsproblemen en coaching.

 

You GOT It- over Inge1

Na 10 jaar in Nederland te hebben gewerkt en de voor mij interessante opleidingen zo goed als allemaal te hebben gevolgd, werd het tijd voor een nieuwe stap. In augustus 2013 stapte ik bepakt en bezakt het vliegtuig in, met als bestemming een enkele reis Aruba.
Ik was gegarandeerd van een baan, maar dat was ook het enige. Ik was nog nooit op Aruba geweest, kende niemand, had geen huis en had slechts een klein idee waar ik aan was begonnen. Desondanks is dit nog steeds de beste beslissing van mijn leven geweest. Hoewel het eerste jaar zwaar was, heb ik hier mijn draai helemaal gevonden.
Met veel plezier heb ik bijna 7 jaar op een Arubaanse school gewerkt. Terug in de tijd, weer werken met een krijtbord in plaats van een digibord, met deels moderne Nederlandse methoden maar ook oude, soms vrijwel onleesbare kopieën. Met het afleggen van veel meer verantwoordelijkheid over eenvoudige taken, maar tegelijkertijd met minder vergaderingen, overleggen en andere rompslomp. Maar vooral: met zoveel liefde van de kinderen. Zoveel knuffels, maar ook zoveel trieste verhalen. Zoveel dankbaarheid wat ik heb mogen ontvangen, zoveel bijzondere leerlingen, waarvan de verhalen me altijd bij zullen blijven.

You GOT It - about Inge2

Naast al deze ervaringen met de kinderen heb ik een vervolg gegeven aan waar ik in Nederland al van hield en voor opgeleid ben: coachen. Ik heb verschillende IPA studenten (Pabo-studenten) begeleid en opgeleid. Ik hou ervan om ze te zien groeien in hun vak, om ze zelfverzekerder te zien worden. Soms met een traan, maar meestal met een lach. Soms met frustratie of wanhoop, maar meestal vanuit zelfvertrouwen.
Dat ze na hun derde jaar terug kwamen om hun hele vierde jaar door mij begeleid te worden waardeerde ik erg, net zoals dat er blijkbaar op het IPA een lijntje loopt waarin stagiaires mij onderling aanbevelen als een goede begeleider voor hun vierde jaar.
Vanaf nu kan ik dagelijks verschillende studenten begeleiden om een vakbekwame en zelfverzekerde leerkracht te worden. En dat ik dat kan combineren met het bevorderen van de kennis van de leerlingen en ook hen daarmee een betere toekomst kan geven, is voor alle partijen een win-win situatie!